Vepřová žebírka s hráškem a brambory

Velmi chutný a sytý hlavní chod s voňavými bylinkami a rajčatovou omáčkou. Výborný recept.


4.819x
60 min

Ingredience

30 gmáslo
500 gbrambory
100 gceler
200 gmrkev
1 sklenkabílé víno
1 lžíceolivový olej
180 grajčatová omáčka
70 gbílá cibule
1.2 kgvepřová žebra
150 gvařený hrášek

podle chuti

sůl
tymián
rozmarýn
chilli paprička
bobkový list
mletý pepř

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Máslo rozpustíme v hluboké pánvi. Přidáme trošku olivového oleje a najemno nasekanou cibuli, mrkev a celer. Zvolna restujeme několik minut.

Přidáme bylinky a omytá a osušená vepřová žebra, která restujeme ze všech stran dohněda. Jakmile žebra zhnědnou, osolíme je, opepříme a přidáme nakrájené chilli. Vaříme dalších 10 minut a podlijeme bílým vínem, které necháme vyvařit.

Pak přidáme čisté brambory nakrájené na větší kousky a podlijeme naběračkou vývaru. Přidáme rajčatovou omáčku, promícháme a vaříme dalších 20 minut. Ke konci přidáme vařený hrášek, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. Vyjmeme bobkový list.

Vepřová žebírka s hráškem a bramborem upravíme na talíř a podáváme teplé jako hlavní chod. Rajčatovou omáčku můžeme zakoupit, nebo udělat dle receptu čerstvá rajčatová omáčka z bazalkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová žebírka s hráškem a brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena