Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Výborná a jednoduchá omáčka z čerstvých rajčat. Vhodná na těstoviny.


5.08x
45 min

Postup přípravy

Velká zralá rajčata zkontrolujeme, aby nebyla poškozená a plesnivá. Odejmeme stonky, důkladně je omyjeme a osušíme. Každé rajče rozpůlíme na půl, odebereme zrníčka a zelený střed. Každou polovinu vymačkáme do mísy a kontrolujeme, aby nezůstala zrníčka.

Vymačkaná rajčata dáme na pomalou teplotu vařit, za častého míchání. Vaříme, dokud nebudou rajčata zcela rozvařená.

Uvařená rajčata propasírujeme a omáčku ještě jednou provaříme. Tentokrát vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme podle chuti a po uvaření přidáme natrhané lístky bazalky.

Čerstvou rajčatovou omáčku s bazalkou přeléváme špagety a různé těstoviny. Do základu vaření rajčat můžeme přidat i nasekaný česnek nebo bílou cibuli.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Zpět na recept