Vaření.czReceptyČerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Výborná a jednoduchá omáčka z čerstvých rajčat. Vhodná na těstoviny.


5.08x
45 min

Ingredience

1.2 kgrajče
8 lístkůbazalka
3 lžíceolivový olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Velká zralá rajčata zkontrolujeme, aby nebyla poškozená a plesnivá. Odejmeme stonky, důkladně je omyjeme a osušíme. Každé rajče rozpůlíme na půl, odebereme zrníčka a zelený střed. Každou polovinu vymačkáme do mísy a kontrolujeme, aby nezůstala zrníčka. Vymačkaná rajčata dáme na pomalou teplotu vařit, za častého míchání. Vaříme, dokud nebudou rajčata zcela rozvařená. Uvařená rajčata propasírujeme a omáčku ještě jednou provaříme. Tentokrát vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme podle chuti a po uvaření přidáme natrhané lístky bazalky. Čerstvou rajčatovou omáčku s bazalkou přeléváme špagety a různé těstoviny. Do základu vaření rajčat můžeme přidat i nasekaný česnek nebo bílou cibuli.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena