Recept na tradiční svíčkovou ve vepřovém podání pro naprosté začátečníky. Recepty je snadný hlavně v tom, že se maso nenakládá a vaří se. Pokud máme papiňák, můžeme takto uvařit skvělou svíčkovou za hodinu.
Šéfkuchař Pavel Vacek: Jaké nejčastější chyby děláme při přípravě omáček?
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.
Jak a čím zahustit omáčku? Někdy to chce jen trpělivost
Jak jednoduchá věc, řeknete si. Stačí běžný postup s hladkou moukou, případně koupit jíšku hotovou. Ale i zahuštění omáčky můžeme vylepšit nebo úplně pokazit.
Autor:rendapeterkova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena