Vepřová srdce nadivoko

Pikantní pokrm s omáčkou pro 4 osoby. Příloha: knedlíky, těstoviny, příp. brambory


4.314x
75 min
3×

Ingredience

5 dkgslanina
8 stroužkůčesnek
1 lžičkamajoránka
3 kscibule
kmín
1 lžícehořčice
3 ksžampiony
2 ksbobkový list
0.5 lžičkymletá skořice
2 dlkysaná smetana
drcený pepř
mleté nové koření
2 ksvepřová srdce

Postup přípravy

Vepřová srdíčka zbavíme tuku a zbytků trubic a nakrájíme na proužky velikosti malíčku. Středně velké cibule a česnek očistíme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky. Na slanině zpěníme cibuli, česnek a majoránku. Jakmile začne směs vonět, přidáme pokrájená srdíčka a orestujeme. Osolíme je, přidáme 2 bobkové listy a 1/2 polévkové lžíce drceného černého pepře s novým kořením a kmínem, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice a 1/2 moka lžičky skořice. Srdíčka podlijeme vývarem nebo vodou a vydusíme. Podlijeme znovu, přidáme 3 nakrájené žampiony nebo jiné houby a nakonec vmícháme kysanou smetanu. Vepřová srdce nadivoko nezahušťujeme moukou, stačí množství vydušené cibule a česneku. Vepřová srdce nadivoko podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo brambory.
user-icon

autor Retig

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová srdce nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena