Vepřová roláda s lečem

Plát vepřového masa naplněný zeleninovým lečem a párky. Jednoduchý recept na výborný hlavní chod.


3.01011x
90 min

Ingredience

4 ksvejce
4 kspaprika
4 ksrajčata
1 kscibule
2 kspárek
500 gvepřové maso

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř

podle potřeby

tuk

na potření

hořčice

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky a rajčata očistíme, nakrájíme na kousky. Petrželku nadrobno nasekáme.

Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.

Plát vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe zeleninovou náplní. Můžeme použít i sterilované lečo. Do středu položíme oloupaný párek, maso svineme do rolády a ovážeme silnou nití, aby nám náplň během pečení nevypadla.

Vepřovou roládu s lečem vložíme do pekáčku na lžíci tuku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou. Krátce před dokončením odklopíme, aby maso zrůžovělo, maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Vepřovou roládu s lečem podáváme s libovolnou přílohou - hodí se bramborová kaše, šťouchané brambory apod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová roláda s lečem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.