Vepřová roláda plněná sušenými švestkami

Vynikající a skvěle vypadající jídlo na nedělní stůl.


3.1136x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou plec rozřízneme na plát. Odřezky, které z této úpravy zbudou, umeleme najemno a dobře vymícháme s trochou vody.

Připravený plát masa omyjeme, osušíme, potřeme mletým masem, nasolíme a poprášíme zázvorem. Poklademe sušenými švestkami, zavineme a utáhneme. Roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce a pečeme na rozehřátém oleji, než se maso zatáhne.

Pečenou roládu podlijeme vodou a v troubě ještě asi 35 minut pečeme za občasného přelití výpekem. Pokud je třeba, podléváme i vodou.

Měkkou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme nezahuštěnou šťávou. Vepřová roláda plněná sušenými švestkami je nejlepší s opečené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová roláda plněná sušenými švestkami

Zpět na recept