Vaření.czReceptyVepřová roláda plněná sušenými švestkami

Vepřová roláda plněná sušenými švestkami

Vynikající a skvěle vypadající jídlo na nedělní stůl.


3.1136x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou plec rozřízneme na plát. Odřezky, které z této úpravy zbudou, umeleme najemno a dobře vymícháme s trochou vody. Připravený plát masa omyjeme, osušíme, potřeme mletým masem, nasolíme a poprášíme zázvorem. Poklademe sušenými švestkami, zavineme a utáhneme. Roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce a pečeme na rozehřátém oleji, než se maso zatáhne. Pečenou roládu podlijeme vodou a v troubě ještě asi 35 minut pečeme za občasného přelití výpekem. Pokud je třeba, podléváme i vodou. Měkkou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme nezahuštěnou šťávou. Vepřová roláda plněná sušenými švestkami je nejlepší s opečené brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová roláda plněná sušenými švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena