Maso rozřízneme na plát, který rozklepeme, osolíme i opeříme. Plát poklademe plátky slaniny i šunky.
Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno a umícháme s vajíčky. Těstíčkem potřeme vepřový plát, roládu pevně stočíme a převážeme nití.
Vepřovou roládu vložíme na vymazaný pekáček a dáme do předehřáté trouby péct. Po 5-ti minutách roládu podlijeme částí vína a přikryjeme víkem. Během pečení roládu podléváme výpekem, podle potřeby i vínem a otáčíme.
Upečenou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme zbylým vínem, podle chuti přisolíme, provaříme a před podáváním přecedíme.
Vepřovou roládu nakrájíme na plátky a přeléváme vínovou omáčkou. Jako přílohu k vepřové roládě na víně doporučuji vařené nebo pečené brambory.