Vepřová roláda na víně

Vepřová plec plněná šunkou a žampiony. Vše podušené na víně.


4.416x
75 min
2×

Postup přípravy

Maso rozřízneme na plát, který rozklepeme, osolíme i opeříme. Plát poklademe plátky slaniny i šunky. Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno a umícháme s vajíčky. Těstíčkem potřeme vepřový plát, roládu pevně stočíme a převážeme nití. Vepřovou roládu vložíme na vymazaný pekáček a dáme do předehřáté trouby péct. Po 5-ti minutách roládu podlijeme částí vína a přikryjeme víkem. Během pečení roládu podléváme výpekem, podle potřeby i vínem a otáčíme. Upečenou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme zbylým vínem, podle chuti přisolíme, provaříme a před podáváním přecedíme. Vepřovou roládu nakrájíme na plátky a přeléváme vínovou omáčkou. Jako přílohu k vepřové roládě na víně doporučuji vařené nebo pečené brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová roláda na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena