Špalík vepřové kotlety mírně svrchu nařežeme do tvaru mřížky. Nesmíme nařezávat moc do hloubky, aby se maso nerozpadlo. Maso potřeme olivovým olejem, pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme kořením a necháme uležet (nejlépe do druhého dne). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oškrábanou mrkev na půlměsíčky. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky nebo na nudličky. Dno pekáče polijeme olivovým olejem, zasypeme cibulí, mrkví a slaninou. Pak do pekáče položíme naložené maso, přidáme kousek másla, bobkový list, nové koření, pepř a přikryjeme poklicí nebo plechem. Pečeme v troubě při 150 °C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a mrkev neztmavne. Během pečení podléváme trochou vody a kotletu poléváme vypečenou šťávou. Maso neobracíme. Ke konci pečeme asi 20 minut bez poklice. Vepřovou pečínku v mrkvi nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, nebo s brambory, můžeme zvolit i bramborové krokety.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Autor:Dana


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena