Vepřová pečeně na tymiánu

Vepřová pečínka s chutí tymiánu a sladkokyselou cibulkovou omáčkou.


4.623x
120 min
5×

Ingredience

3 lžíceolej
1 kgvepřová pečeně s kostí

podle chuti

sůl
2 větvičkyčerstvý tymián
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
citronová šťáva
vepřové sádlo

omáčka

2 lžícemáslo
1 lžícemed
5 lžicbílé suché víno
3 svazečkyjarní cibulka s natí

Postup přípravy

Vepřovou pečínku očistíme, omyjeme a osušíme. Čerstvý tymián rozdrtíme a promícháme s olejem, solí a pepřem. Touto směsí maso důkladně potřeme a necháme asi hodinu odležet v chladu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Odleženou pečínku zprudka opečeme ze všech stran na sádle dozlatova. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení maso občas podléváme vývarem. Měkkou pečínku vyjmeme a uchováme na teple.

Do masového výpeku přidáme lžíci másla a nakrájenou jarní cibulku. Necháme zpěnit, přidáme med, podlijeme vínem a vývarem. Krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Vepřovou pečeni na tymiánu rozdělíme na porce a podáváme s dušenou cibulkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřové pečeni na tymiánu jsou pečené nebo vařené brambory a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na tymiánu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.