Vaření.czReceptyVepřová pečeně na bylinkách a pivu

Vepřová pečeně na bylinkách a pivu

Recept na vepřovou pečeni pro milovníky piva. Čerstvé bylinky můžeme použít podle zásob a různě obměňovat.


5.04x
90 min
1×

Ingredience

1 kscibule
2 dlsvětlé pivo
600 gvepřová pečeně s kostí

podle chuti

sůl
kmín
tymián
oregano
saturejka
mletý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Vepřovou pečeni opláchneme a osušíme. Je-li na povrchu kůže, nařízneme ji několika proužky. Pečeni ze všech stran osolíme a opepříme. Koření vetřeme i do naříznuté kůže. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z bylinek obereme lístky. Do vymazané zapékací mísy nasypeme cibuli, na ni položíme pečeni, kterou posypeme kmínem a bylinkami. Maso pečeme nejprve 30 minut na 200 °C, poté teplotu zeslabíme na 170 °C a pečeme další hodinu. Během pečení podléváme pivem, případně dolijeme trochu vody. K vepřové pečeni na bylinkách a pivu je vhodnou přílohou bramborová kaše. Ale vystačíme si i s chlebem.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně na bylinkách a pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena