Vybereme si hezký kousek vepřového bez kosti (nejlépe krkovici, může být i pečeně, plec nebo kýta podle toho, jak moc prorostlé maso preferujeme). Kus by měl být vyšší, tvarem podobný malému kulatému bochníku chleba.
Maso umyjeme a osušíme. Na prkénku maso osolíme ze všech stran, potřeme prolisovaným česnekem (můžeme použít česnek utřený se solí), posypeme mletou paprikou a drceným kmínem. Několik stroužků česneku a několik cibulí ještě nakrájíme na plátky a maso jimi obložíme opět ze všech stran.
Takto připravený kus zabalíme do 3 vrstev alobalu. Balíček potom dáme uležet do chladu (doporučuji nechat uležet alespoň 2 - 3 dny).
Uleželé maso zabalené v alobalu dáme do pekáčku nebo na plech a pozvolna pečeme asi 2 hodiny při cca 150 °C.
Upečené maso můžeme ihned vybalit a podávat teplé třeba s bramborem, bramborovou kaší nebo lepenicí.
Druhá možnost je nechat maso vychladnout do druhého dne zabalené v alobalu. Potom vychlazené rozbalit, vypečenou šťávu seškrábnout (dá se použít třeba jako základ pod francouzské brambory) a maso nakrájet na tenké plátky. Je výborné s kysanou okurkou a chlebem nebo jako součást obložené mísy.