Vaření.czReceptyVepřová panenka s pažitkovou omáčkou

Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou

Recept na šťavnatou vepřovou panenku s pažitkovou krémovou omáčkou.


4.819x
45 min
4×

Ingredience

450 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

80 gmáslo
50 mlsmetana
80 ghladká mouka
600 mlzeleninový vývar
1 hrstčerstvá pažitka

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a troubě předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 20 minut. Připravíme si omáčku. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a necháme zvolna vařit 15 - 20 minut. Pak základ omáčky zjemníme smetanou a vmícháme pažitku. Pažitkovou omáčku prohřejeme, podle potřeby osolíme a opepříme, ale již nevaříme. Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s pažitkovou omáčkou, čerstvou zeleninou a vařeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena