Vaření.czReceptyVepřová panenka na špenátu s nivou

Vepřová panenka na špenátu s nivou

Recept na sice trochu složitější oběd, ale zato moc dobrý.


2.36x
60 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
200 mlsmetana
150 gniva
400 glistový špenát
4 ksvepřová panenka

podle potřeby

olej
sůl
máslo
kmín
mletý černý pepř

příloha

brambory

Postup přípravy

Vepřovou panenku (asi 4ks po 100-150g) omyjeme, odblaníme, osolíme a opepříme z obou stran. Poté ji zprudka opečeme na rozpáleném oleji, dokud se maso nezatáhne, což trvá asi 1 - 2 minuty z každé strany. Jakmile se maso zatáhne, vložíme jej na 10 minut do trouby na 200 °C. Čerstvý špenát spaříme. Pokud kupujeme mražený listový, nemusíme ho spařit. Špenát společně s 1 cibulí a 5 stroužky česneku nakrájenými najemno orestujeme na oleji. Opepříme a mírně dosolíme, přelijeme smetanu a krátce povaříme. Přidáme nivu a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Brambory nakrájíme na plátky a povaříme jej v osolené vodě s kmínem do poloměkka. Poté je smažíme na másle. Vepřovou panenku dáme na špenát s nivou, doplníme brambory a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová panenka na špenátu s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena