Vepřová panenka na kari s houbami

Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku, kterou podáváme s kari-smetanovou omáčkou s houbami. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.414x
45 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu promícháme s hladkou moukou.

Na horkém oleji zprudka opečeme vepřovou panenku dozlatova, pak ji přendáme do pekáčku a zakrytou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut.

Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Pak vmícháme houby, vše podlijeme malým množství vývaru a zvolna dusíme, dokud nebudou houby zcela měkké. Nakonec omáčku zjemníme smetanou smíchanou s hladkou moukou a vše ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme kari omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou k vepřové panence na kari s houbami je rýže nebo špecle.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka na kari s houbami

Zpět na recept