Vepřová kýta na hříbcích

Jemné vepřové maso, které na hříbkovo-zeleninové směsi chutná moc dobře. Lze použít i jako sváteční oběd či večeři.


4.69x
45 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, jemně naklepeme a po okrajích nařízneme. Po obou stranách mírně osolíme a opepříme kořením na steaky. Můžeme použít i jiné koření (grilovací, mexické, apod.). Potřeme olejem a prolisovaným česnekem. Maso necháme odležet nejlépe 1 - 2 dny, ale minimálně přes noc.

Maso na druhý den zprudka osmahneme, až je zlatavé. Odstavíme z tepla.

Na hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci másla, vhodíme mražené hříbky a osmahneme, pak vsypeme kukuřici, ochutíme bylinkovou solí a necháme chvíli prohřívat (na silném plameni). Stále mícháme. Přidáme trochu rajčatové šťávy, rajčatového pyré nebo v nejhorším případě trochu kečupu. Je lepší, když omáčka obsahuje kousky zeleniny. Znovu prohřejeme, na zeleninu s hříbky položíme vepřovou kýtu, zalijeme vývarem, zasypeme tymiánem a pod pokličkou necháme probublávat asi 20 minut. Podle potřeby ještě podléváme, sem tam maso otočíme.

Vepřovou kýtu na hříbcích podáváme s chlebem, bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem. Můžeme přidat lžíci tatarky a čerstvé zeleniny.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta na hříbcích

Zpět na recept