Vaření.czReceptyVepřová kýta na hříbcích

Vepřová kýta na hříbcích

Jemné vepřové maso, které na hříbkovo-zeleninové směsi chutná moc dobře. Lze použít i jako sváteční oběd či večeři.


4.69x
45 min
1×

Ingredience

1 lžičkatymián
2 plátkyvepřová kýta
0.5 balíčkumražená kukuřice
2-3 hrstěmražené hříbky
2-3 lžícerajčatová omáčka nebo rajský protlak

podle potřeby

vývar
máslo
olivový olej

podle chuti

bylinková sůl
pepřové koření na steak

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, jemně naklepeme a po okrajích nařízneme. Po obou stranách mírně osolíme a opepříme kořením na steaky. Můžeme použít i jiné koření (grilovací, mexické, apod.). Potřeme olejem a prolisovaným česnekem. Maso necháme odležet nejlépe 1 - 2 dny, ale minimálně přes noc. Maso na druhý den zprudka osmahneme, až je zlatavé. Odstavíme z tepla. Na hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci másla, vhodíme mražené hříbky a osmahneme, pak vsypeme kukuřici, ochutíme bylinkovou solí a necháme chvíli prohřívat (na silném plameni). Stále mícháme. Přidáme trochu rajčatové šťávy, rajčatového pyré nebo v nejhorším případě trochu kečupu. Je lepší, když omáčka obsahuje kousky zeleniny. Znovu prohřejeme, na zeleninu s hříbky položíme vepřovou kýtu, zalijeme vývarem, zasypeme tymiánem a pod pokličkou necháme probublávat asi 20 minut. Podle potřeby ještě podléváme, sem tam maso otočíme. Vepřovou kýtu na hříbcích podáváme s chlebem, bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem. Můžeme přidat lžíci tatarky a čerstvé zeleniny.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta na hříbcích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena