Recept na vynikající domácí tlačenku není vůbec složitý. Tlačenka chutná výtečně!
Hodnocení
4.7
/ 5 (19x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Sušená majoránka
Mletý černý pepř
Ostatní
Vepřový jazyk2 ks
Vepřová játra1 kg
Vepřový bůček1 kg
Vepřová hlava1/2 porce
Vepřová slezina1 ks
Postup přípravy
Vepřové maso, kůži a vnitřnosti očistíme a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme nakrájíme na menší kostky.
Kůži rozemeleme v mlýnku na maso.
Maso, kůže i vnitřnosti dáme do velké mísy, přilijeme vývar, dochutíme česnekem, pepřem, majoránkou a dobře (hojně) osolíme. Přidáme pepř. Konzistencí by měla náplň připomínat kaši.
Ještě teplou s měs přidáváme do pytlíků z jedné strany zavázaných, potom zavážeme i z druhé strany. Tak máme tlačenku v obalech dobře uzavřenou.
Domácí vepřovou tlačenku necháme v chladu a postupně ji obracíme, aby maso nezůstalo v tlačenkce jen na jedné straně. Asi tak za hodinu v lednici můžeme už tlačenku začít krájet.
Vepřovou domácí tlačenku podáváme s cibulí a lžící octa.
komentař tlačenka se neotači kvuli chlazeni ale k vuli promichani masa(sednuti masa).Maso by se mělo vařit společně s kořenovou zeleninou,kvuli chuti.
Katka
Re: SÁČKY NA TLAČENKU
Sáčky jsem ted kupovala v orionu, jinak u nás mají i v papírnictví a světe div se i v zahrádkáři =D
Josef
Re: SÁČKY NA TLAČENKU
Nevím,proč se divíš sáčkům koupeným v papírnictví,normálně lsou k dostání ve velikosti 160mm,130mm a 100mm prúměr a 500mm délka,10ks kolem 20kč.
Jinak recept jako takový je na dvě věci,na ho-no a na nic.Pokud namíchanou tlačenku nepovaříte,nemá koření šanci ji ochutit.Odváří se buď naplněná v obalu ve vodě 90 stupňů teplé,nebo před plněním v hrnci,a po naplnění se již nevaří.