Velký tvarohový knedlík

Neobvyklá varianta knedlíku z tvarohu.


4.649x
0

Postup přípravy

Krupici namočíme v mléce a necháme ji asi hodinu nabobtnat. Tvaroh protřeme sítem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

V míse třeme tuk, žloutky se solí, přidáme tvaroh a v mléce nabobtnalou krupici. Uděláme řídké těsto, do kterého nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto naplníme do namočeného vyždímaného vymaštěného ubrousku. Volně zavážeme a hodinu vaříme.

Velký tvarohový knedlík krájíme nití. Tvarohový knedlík podáváme sypaný smaženou strouhankou a přelitý máslem. Nebo jej poléváme povidlovou nebo zavařeninovou omáčkou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velký tvarohový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká