Recept na výbornou pomazánku z vajec, Lučiny, zakysané smetany a pažitky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Čerstvá pažitka
Ostatní
Vejce6 ks
Hořčice1 lžíce
Zakysaná smetana4-6 lžic
Jarní cibulka1 ks
Sýr lučina1 kostka
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, poté zchladíme a oloupeme.
Bílky nasekáme na drobné kousky, žloutky roztlačíme vidličkou.
Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme.
Žloutky rozšleháme s Lučinou, zakysanou smetanou, jemnou hořčicí a vmícháme cibulku, bílky a pažitku.
Vajíčkovou pomazánku důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Ppodáváme s čerstvým pečivem a zdobíme zelenou bylinkou, ředkvičkami apod.