Velikonoční vaječná tlačenka

Recept na vaječnou tlačenku s uzeným masem.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Vejce ve skořápce uvaříme ve vodě natvrdo, pak je vychladíme a oloupeme. Oddělíme od sebe uvařené bílky a žloutky. Žloutky pak použijeme na ozdobu.

Mrkev, hrášek, uzený bok a kapustu nasekáme na menší kousky, které vložíme do smetany a přivedeme k varu. Ochutíme solí a již dále nevaříme. Přidáme na malé kousky nakrájený uvařený bílek a lehce promícháme tak, aby se zelenina a vejce nerozbila. Vše opepříme trochu více, aby chuť směsi byla pikantní a přidáme rozpuštěnou želatinu. Takto připravenou směs vlijeme do formy. Necháme zatuhnout a poté rozkrájíme na jednotlivé porce.

Na plátky nakrájený uzený bok vykrojíme kulatým tvořítkem a vyskládáme na talíř. Zbylé odkrojky boku nasekáme na malé kousky, vložíme do misky a přidáme kousky žloutků. Lehce pokapeme olejem a octem a promícháme.

Servírování

Na talíř při podávání vyskládáme vykrájený uzený bok a porci zatuhlé vaječné tlačenky. Na tlačenku položíme žloutek a doplníme salátkem a pažitkou. Nakonec přidáme směs z nasekaného uzeného boku a žloutků. Vše můžeme ještě zakápnout octem a opepřit.

Autor receptu: Jan Horký

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.
user-icon

autor R MEDIA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční vaječná tlačenka

Zpět na recept