Vaření.czReceptyVelikonoční špenátová roláda

Velikonoční špenátová roláda

Roláda, kterou děláme každý rok na Zelený čtvrtek.


4.618x
45 min
2×

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme z něj vodu a dáme do mísy. Přidáme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky, sůl a zamícháme. Potom přidáme sníh vyšlehaný ze 3 bílků a rozetřeme na plech. Nejlépe použijeme papír na pečení, který trochu potřeme sádlem (máslem) a posypeme moukou, upečená roláda pak půjde lépe sloupnout. Velikonoční špenátovou roládu pečeme asi na 180 °C, dokud není na povrchu lehce nazlátlá. Mezitím si na cibulce usmažíme 4 vejce, osolíme, opepříme a rozetřeme na upečenou roládu. Roládu zatočíme a necháme ji na chvíli odpočinout, aby vychladla a ztuhla. Hotovou velikonoční špenátovou roládu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a houbovou omáčkou.
user-icon

autor Dadyna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční špenátová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena