Kuřecí sýrová roláda

Kuřecí maso obalované ve slanině a naplněné sýrovou směsí. Vyzkoušejte tento recept.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme a vložíme do mísy. Do mísy dáme bílý jogurt a stejný kelímek vody. Lehce okořeníme a promícháme. Naložené maso dáme do lednice minimálně na 12 hodin, nejlépe však až 24 hofin. 

Kuřecí prso rozřízneme v pulce jeho výšky. Ale nedořízneme až do konce jen aby jsme ho mohli otevřít. Prso rozklepeme na co nejmenší šířku. Nastrouháme eidam a nivu, rozprostřeme na kuřecí prso podélně.

Žampiony oloupeme a nakrájíme na malé plátky a na pánvičce lehce osmažíme.
Osmažené žampiony rozprostřeme na sýr. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a smažíme na pánvičce dozlatova. Osmaženou cibuli také rozetřeme po sýru.

Uřízneme alobal tak, aby byl minimálně delší o 7 cm než maso (podélně).
Na alobal dáme slaninu směrem ze shora dolů tak, aby byla na celou šířku kuřecího masa. Na konce položené slaniny položíme slaninu zleva do prava tak,  aby zakryla kraje kuřecího masa. Kuřecí maso zatočíme do válce. Rolku dáme doprostřed alobalu na slaninu. Roládu zabalíme do slaniny a alobalu.
Konce alobalu zatočíme co nejvíc.

Kuřecí sýrovou roládu dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Po 10 minutách vyndáme, z rolky sundáme alobal a na plech nalijeme hrnek vody (podléváme). Roládu vrátíme do trouby a pečeme dalších 20 minut, dokud slanina na rolce nebude křupavá.

Upečenou kuřecí sýrovou roládu nakrájíme na kolečka a podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
user-icon

autor Recepty M


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí sýrová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká