Velikonoční mrkvance

Recept na velikonoční kynuté pečivo.


5.04x
60 min
1×

Postup přípravy

Na kvásek si smícháme 4 lžíce vlažného mléka se lžící cukru. Do mléka rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Mezitím si do mísy nasypeme mouku. Máslo rozpustíme. Až kvásek vykyne, přidáme ho k mouce spolu se žloutky, zbylým cukrem, mlékem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.

Zatím si připravíme náplň. Mrkev a jablko očistíme a nahrubo nastrouháme. Ochutíme skořicí, přidáme cukr a strouhanou citronovou kůru. Na pánvi rozehřejeme máslo a směs krátce podusíme. Necháme vychladnout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na části, které plníme mrkvovou náplní. Velikonoční mrkvance skládáme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Upečené mrkvance necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční mrkvance

Zpět na recept