Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

K Velikonocům patří nejen zelená svěží barva, ale také zajíček a všechna mláďata! Recept na kynuté těsto, které tvarujeme podle libosti.


3.0835x
90 min

Postup přípravy

Mouku smícháme se špetkou soli a sušeným droždím. Přidáme cukr, mléko, změklé máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše promísíme s moukou a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme přikryté kynout asi 30 minut.

Troubu předehřejeme na 180 °C, na zajíčka odebereme asi 1/3 těsta. Na hlavičku si vytvarujeme malou kouli a taky jednu větší na tělo. Ouška, tlapky a ocásky uděláme ze zbytku těsta. Zbylé 2/3 těsta rozdělíme na 10 dílků, ze kterých budeme tvarovat kuřata, ke kterým uděláme i křidýlka.

Figurky necháme ještě krátce kynout na plechu a pak pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě.

Velikonočního kynutého zajíčka s kuřátky potřeme ohřátým džemem a ozdobíme rozinkami a čokoládou, ale není to úplně nutné.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Zpět na recept