125 g | máslo | |
200 ml | mléko | |
50 g | čokoláda na vaření | |
50 g | cukr moučka | |
0.5 balíčku | vanilkový cukr | |
120 g | dětské piškoty | |
50 g | sušené meruňky | |
0.5 balíčku | vanilkový pudink | |
6 | párátka |
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a vaříme asi 2 minuty. Necháme vychladnout. Mezitím utřeme hladký krém z másla, cukru, vanilkového cukru. Z 10 meruněk vytvoříme hřebínky a zobáčky na kuřátka, mělo by jich být zhruba 40. Plochou část 40 piškotů potřeme krémem, na okraj položíme meruňkový hřebínek, zobáček a spojíme dalším piškotem. Rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu na vaření a nakreslíme oči. Tak jsme si vytvořili hlavičky kuřátek. Na párátka napichujeme zbylé piškoty plochou stranou dolů, sušené meruňky a nakonec hlavičky. A máme hotové meruňkové velikonoční kuřátko.
Velikonoční kuřátka jsou oblíbenou sladkou pochoutkou, která se často připravuje během velikonočních svátků. Tento recept má kořeny v tradičních evropských cukrovinkách, které symbolizují jaro a nový život. Sladkosti ve tvaru kuřátek, zajíčků a jiných zvířat jsou dlouholetou součástí velikonočních oslav, kdy se lidé snaží vytvořit veselou a slavnostní atmosféru.
Podávání: Velikonoční kuřátka jsou skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji. Mohou být také součástí velikonočního koše plného domácích dobrot.
Variace: Místo meruněk můžete použít i jiné sušené ovoce, například švestky nebo fíky, pokud chcete obměnit chuť a vzhled kuřátek.
Dětská aktivita: Tento recept je ideální pro zapojení dětí, které mohou pomáhat při skládání a zdobení kuřátek.
Autor:admin_lucka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena