Velikonoční koláč se špenátem

Pikantní koláč se špenátem a vejcem, který si můžeme vychutnat nejen na velikonoční oslavu. Výborný recept.


4.142x
45 min
2×

Postup přípravy

Dobře očištěný a opraný špenát spaříme ve vroucí vodě. Špenát nakrájíme nahrubo a orestujeme na lžíci olivového oleje s nasekaným česnekem. Špenát osolíme a po asi 5 minutách odstavíme. Vychladlý špenát promícháme s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Trochu parmazánu si necháme na posypání.

Těsto si vyválíme na dva kulaté pláty velikosti naší formy. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme plát vyváleného těsta, kterým potáhneme i strany. Na těsto rozprostřeme špenát a uděláme 6 důlků, do kterých rozklepneme 6 vajec. Opatrně, ať se vejce nerozlije. Posypeme zbytkem parmazánu. Přikryjeme druhým listovým plátem a strany dobře spojíme s prvním těstem. Horní část těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a jemně propícháme vidličkou.

Koláč dáme péct dozlatova do trouby vyhřáté na 180 °C.

Velikonoční koláč se špenátem podáváme teplý, vlažný nebo studený.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční koláč se špenátem

Zpět na recept