Velikonoční hrnková buchta

Rychlá, levná a výborná buchta s čokoládou a ořechy. Používám tento recept i na velikonoční beránky, zajíce nebo muffiny.


3.73x
35 min

Postup přípravy

V míse smícháme na těsto mouky, cukr, mléko, vejce, olej a prášek do pečiva.

Dobře promíchané těsto vylijeme na vymazaný plech a můžeme poklást ovocem nebo drobenkou. Můžeme přidat také kakao a udělat těsto dvoubarevné. Dále lze přidat nasekanou čokoládu na vaření nebo ořechy či rozinky.

Buchtu pečeme v troubě předehřáté cca na 180 °C. Neuvádím dobu pečení, protože každá forma peče jinak dlouho.

Velikonoční hrnkovou buchtu podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Smiling :)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční hrnková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty