Recept na chutnou fazolovou polévku, kterou ozdobíme osmaženými králíčky z toustového chleba.
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | máslo |
3 ks | brambory |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
200 g | fazole |
2 lžíce | hladká mouka |
1 l | hovězí vývar |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
petrželka | |
cibule | |
smetana na vaření | |
podle potřeby | |
bílý toastový chléb |
Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den nakrájíme mrkev a petržel nadrobno a česnek rozdrtíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kousky a osmažíme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Ve stejné vodě uvaříme fazole doměkka. K fazolím potom přidáme povařit nakrájenou mrkev, petržel, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme.
Z másla nebo sádla a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme trochu vlažného vývaru z fazolí. Jíšku přidáme do polévky, přilijeme hovězí vývar a povaříme. Z toustového chleba vykrojíme vykrajovátkem zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Velikonoční fazolovou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou, čerstvou petrželkou a podáváme.
Velikonoční polévku můžeme při podáváním ještě doplnit lžící smetany.
Zdroj: Penam/MEDEA
Velikonoční menu podle našich čtenářů: A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Pažitka a její využití do velikonočních receptů
Pažitka je příbuzná s česnekem, cibulí či jarní cibulkou a každému jídlu dodá svěží jarní barvu, stejně jako lehce pikantní a říznou chuť. Patří k bylinkám, které je nejlepší využívat v čerstvém stavu, nejlépe hned po utrhnutí. Snadno se pěstuje a můžete ji mít na záhonku, i v květináči na balkoně nebo za oknem. Pojďte se s námi inspirovat několika recepty s touto bylinkou, která si na jaře a zejména o Velikonocích zaslouží vaši pozornost.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena