Velikonoční čtverečky

Malé hlubší čtverečky z listového těsta plněné jarními cibulkami a kozím sýrem. Recept na úžasnou chuťovku, kterou můžeme libovolně obměnit.


3.0996x
35 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Listové těsto rozválíme na pláty a necháme rozměknout. Každý plát rozkrojíme a na okrajích uřízneme centimetrový proužek. Čtverce vyválíme, okraje potřeme vodou a položíme na ně pruhy. Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj čtvrtky těsta. Asi 8 minut je předpečeme a vyjmeme z trouby.

Na másle podusíme nakrájenou jarní cibulku a omytý tymián, dochutíme solí a pepřem a přendáme stranou do mističky. Přimícháme vejce a tuto směs rozdělíme na předpečené čtverečky z listového těsta. Kozí sýry rozdělíme a položíme také na čtverce. Velikonoční čtverečky vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud sýr nezměkne.

Velikonoční čtverečky podáváme teplé a zdobíme je třeba rukolou.

Tip: Na listové čtverečky můžeme přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu, na plátky nakrájené houby apod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční čtverečky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.