-> Na čem smažit aneb Které tuky jsou nejvhodnější na řízky i koblihy?
-> Co jsou staročeské boží milosti a kdy je péct?
Boží milosti jsou tradičním velikonočním cukrovím dob dávno minulých, hojně se peklo už v době masopustů. Je to velmi křehké a lahodné pečivo, úzce spjaté s příchodem jara. Na Moravě mu říkají fánky.
Smažené na sádle chutnají skvěle! Recept na boží milosti krok za krokem
Vyzkoušejte recept na sladké velikonoční cukroví, které je velmi křehké, nejlépe chutná smažené na domácím sádle a doslova se rozplývá na jazyku.

Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.

Autor:Klasa






Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena