Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta

Je to léta vyzkoušený recept v mnoha rodinách. Nemusím vážit suroviny, odměřuji v odměrce ml.


4.333x
60 min
1×

Postup přípravy

Cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku a v ní rozmíchaný kypřící prášek. Rozmíchané zalijeme 1 šlehačkou (250 ml). Vše smícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Do těsta lze přidat rozinky, kandované ovoce atd.

Velikonočního beránka upečeme ve vyhřáté troubě.

Toto je rozpis na jednoho velikonočního beránka z velké keramické formy nebo na cca asi 6 - 7 ks malinkých beránků (já mám formu malou železnou - nepřikrývací).

Šlehačkové těsto lze použít i na bábovku, není tak suché jako klasický piškot.
user-icon

autor Lenk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta

Zpět na recept