Velikonoční beránek s kandovaným ovocem

Tento beránek nesmí chybět na našem stole žádné Velikonoce. Letos může ozdobit i váš stůl.


4.552x
75 min
9×

Postup přípravy

Změklý tuk, vanilkový cukr a cukr vyšleháme a postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a obě hmoty spojíme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem.

Do těsta vmícháme nakrájené kandované ovoce a omyté rozinky (můžeme naložit do rumu).

Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Po upečení necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme.

Dvě rozinky přilepíme čokoládou jako očička, čokoládou přimalujeme čumáček a nakonec velikonočního beránka pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční beránek s kandovaným ovocem

Zpět na recept