Velikonoční bábovka

Recept na kynutou bábovku pocházející z Polska.


4.313x
60 min

Ingredience

těsto

120 gcukr
1 špetkasůl
5 ksvejce
375 gmáslo
150 grozinky
30 gdroždí
1 lžičkacitronová kůra
500 gpolohrubá mouka
1 šálekvlažné mléko
1 lžičkapomerančová kůra

poleva

250 gcukr moučka
1 lžícecitronová šťáva
4 lžícehorká voda

podle potřeby

máslo na vymaštění
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru a vlažné mléko. Kvásek necháme asi 20 minut kynout. Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Oprané rozinky přidáme do těsta a to vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a velikonoční bábovku pečeme 30 - 40 minut. Upečenou velikonoční bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme. Z citronové šťávy, vody a cukru utřeme polevu a velikonoční bábovku jí potřeme.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Polská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena