Vejce ve tvarohové želatině

Další vynikající recept na vejce a tvaroh.


5.04x

Postup přípravy

V misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a smetanu na vaření. Přidáme rozpuštěnou želatinu podle návodu na obale. Vmícháme sekanou pažitku, podle vlastní chuti dochutíme solí, mletým bílým kořením, cukrem a octem.

Uvařená vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a uložíme do podlouhlé misky vyložené potravinářskou folií. Zalijeme ochucenou tvarohovou náplní a odložíme na 6 - 8 hodin do chladničky. Ztuhlou tvarohovou hmotu opatrně vyjmeme z misky a nakrájíme.

Vejce ve tvarohové želatině pokapeme olivovým olejem, posypeme mletým pepřem a ozdobíme žeruchou. Vejce ve tvarohové želatině podáváme s nakrájenou ředkvičkou a jarní cibulkou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vejce ve tvarohové želatině

Zpět na recept