Vegetariánský burger se špenátem a slunečnicovými semínky

Zeleninové burgery mají tu výhodu, že můžeme snadno obměňovat bílkoviny, které do nich přidáme (tedy luštěniny, oříšky a sýry). A také omáčky, kterými je ochutíme. Tyto burgery jsou špenátové a moc dobré.


2.33x
30 min

Postup přípravy

Slunečnicová semínka nasucho na pánvi opražíme a dáme stranou.

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, stejně tak chilli papričku a oloupaný česnek. Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat, podle potřeby překrájíme na menší kousky. Pokud nemáme čerstvý špenát, použijeme mražený.

Nakrájenou cibuli a chilli papričku osmažíme na 3 lžících oleje, přidáme nasekaný špenát a česnek a necháme zavadnout. Přisypeme mouku, sůl, pepř a zalijeme vodou. Směs na burgery povaříme do zhoustnutí a na závěr přimícháme slunečnici a necháme trochu vychladnout.

Ze špenátové hmoty tvarujeme placičky (vegetariánské burgery), které smažíme na rozpáleném oleji, až hmota zpevní a je dozlatova.

Vegetariánský burger se špenátem a slunečnicovými semínky podáváme v housce se zeleninou a různými omáčkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánský burger se špenátem a slunečnicovými semínky

Zpět na recept