Vegetariánské karbanátky

Recept na smažené zeleninové karbanátky z brokolice, karotky a červené čočky.


4.339x
60 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
1 lžičkamajoránka
1 ksbrokolice
1 kostkazeleninový bujon
2-3 ksvětší mrkev
200 gloupaná červená čočka

na obalení

strouhanka

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

podle chuti

vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál a rozdělíme na růžičky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka nebo hranolky a dáme společně vařit do vody ochucené kostkou bujonu. Zeleninu vaříme doměkka, poté ji slijeme a necháme okapat.

Červenou čočku zalijeme vodou a dáme vařit. Nemusíme ji předem namáčet. Čočku vaříme doměkka asi 20 minut, až poté ochutíme vegetou.

Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, ochutíme majoránkou, vegetou a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou (spotřebujeme větší množství než na klasické karbanátky) a dáme do lednice, aby nám směs na vegetariánské karbanátky ztuhla a lépe se s ní pracovalo.

Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Z obou stran karbanátky osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje.

Vegetariánské karbanátky podáváme ihned po dosmažení s bramborovou kaší nebo studené jako chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánské karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.