Vegetariánská rýže

Lehká aromatická zeleninový rýže. Vhodná pro vegetariánky jako hlavní chod nebo jako příloha k masu.


3.0183x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 ksmrkev
100 gbrokolice
1 svazečekkoriandr
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
1 kspaprika žlutá
3 ksjarní cibulka
1 ksčervená cibule
1 špalíčekzázvor (3 - 5 cm)
250 gjasmínová rýže

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vložíme do vody a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5 (1 hrnek rýže na 1,5 hrnku vody). Hrnec přikryjeme pokličkou a rýži dusíme asi 6 - 10 minut. Rýže nesmí být úplně měkká. Zázvor zatím oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr opereme, lístky otrháme a osušíme. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Papriky zbavíme jádřince. Vše nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na širší plátky. Čerstvou brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a spaříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Zprudka na něm orestujeme zázvor. Pak postupně přidáme mrkev, cibuli, papriky, rýži, brokolici a jarní cibulku. Každé zelenině dáme dostatečný čas na restování. Nakonec rýži osolíme, pořádně promícháme a zasypeme částí koriandru. Vegetariánskou rýži ihned podáváme a zdobíme zbylým čerstvým koriandrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vegetariánská rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena