Vegetariánská rýže

Lehká aromatická zeleninový rýže. Vhodná pro vegetariánky jako hlavní chod nebo jako příloha k masu.


3.0183x
35 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vložíme do vody a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5 (1 hrnek rýže na 1,5 hrnku vody). Hrnec přikryjeme pokličkou a rýži dusíme asi 6 - 10 minut. Rýže nesmí být úplně měkká.

Zázvor zatím oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr opereme, lístky otrháme a osušíme. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Papriky zbavíme jádřince. Vše nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na širší plátky. Čerstvou brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a spaříme.

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Zprudka na něm orestujeme zázvor. Pak postupně přidáme mrkev, cibuli, papriky, rýži, brokolici a jarní cibulku. Každé zelenině dáme dostatečný čas na restování. Nakonec rýži osolíme, pořádně promícháme a zasypeme částí koriandru.

Vegetariánskou rýži ihned podáváme a zdobíme zbylým čerstvým koriandrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská rýže

Zpět na recept