Vaření.czReceptyVegetariánská rýže Basmatti

Vegetariánská rýže Basmatti

Nejlepší ingrediencí v tomto pokrmu je voňavá rýže Basmatti. Dodá mu skvělou chuť.


4.011x
45 min

Ingredience

1 lžíceolivový olej
3 kscibulka s natí
1 ksmladá mrkev
50 gzelené fazolky
50 gcukrový hrášek
1 ksmalá červená cibule
250 grýže Basmatti

podle chuti

rozinky
pepř
červená paprika
strouhaný sýr
žlutá paprika
černé olivy
mletá sladká paprika
mořská sůl
míchané bylinky

Postup přípravy

Rýži Basmatti uvaříme podle návodu. Čím lepší značku koupíme, tím je pokrm chutnější. Rýže mu opravdu dá tu základní chuť. Zeleninu očistíme a rozkrájíme podle libosti na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, postupně vložíme cibuli, mrkev, papriku, fazolky, rozinky, olivy a cukrový hrášek. Nakonec vmícháme rýži, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a bylinky a nejméně ještě 15 minut necháme pod poklicí dojít. Vegetariánskou rýži Basmatti můžeme podávat jako přílohu, raději ale jako samostatný pokrm, dochucený strouhaným sýrem.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vegetariánská rýže Basmatti

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena