Vaření.czReceptyVege karbanátky z červené řepy

Vege karbanátky z červené řepy

Jak chutně využít červenou řepu? Připravte si z nich zeleninové karbanátky.


4.632x
60 min
4×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1 špetkakmín
2 ksčervená řepa
1 lžícečerstvá petrželka
1 lžičkamletá sladká paprika
2 lžícelněné semínko
0.5 hrnkuvařená červená čočka
0.5 hrnkuvařená jasmínová rýže

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

podle potřeby

hladká mouka
olej na smažení
hraška

Postup přípravy

Dvě větší červené řepy oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z řepy vymačkáme přebytečnou vodu. Červenou čočku uvaříme doměkka, stejně tak jasmínovou rýži. Z každého budeme potřebovat půl hrnku. Lněná semínka si den předem namočíme do vody, aby změkla a nabobtnala, budou nám sloužit jako pojivo. Pokud nechceme do karbanátků použít vejce (vegan verze), přidáme lněných semínek více. Do mísy dáme nastrouhanou řepu, čočku, rýži, lněná semínka, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou petrželku, veškeré koření a vejce. Směs na karbanátky z červené řepy dobře promícháme. Pokud se směs příliš rozpadá, přidáme trošku hrašky nebo hladké mouky. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které ještě před smažením lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme trochu oleje a karbanátky smažíme 5 minut z každé strany, dokud nám nevznikne krustička. Vege karbanátky z červené řepy podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vege karbanátky z červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena