Vychutnejte si veganský dýňový koláč na plech plný lahodné kořeněné chuti.
2 hrnky | polohrubá mouka |
0.5 hrnku | třtinový cukr |
1 hrnek | mandlové mléko |
4 lžíce | dýňové pyré z dýně hokaido |
1 lžička | mletá skořice |
1 lžíce | kypřící prášek bez fosfátů |
0.4 hrnku | olej |
na potření | |
---|---|
4 lžíce | višňová marmeláda |
na ozdobu | |
2 hrstě | mleté nebo sekané vlašské ořechy |
Na koláč si nejprve připravíme dýňové pyré. Polovinu dýně hokaido si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do změknutí. Poté slijeme vodu a rozmixujeme do jemného pyré.
V míse smícháme polohrubou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Poté přidáme olej, mandlové mléko, dýňové pyré a vše promícháme. Takto připravené těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Dýňový koláč na plech pečeme na 180 °C zhruba 50 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli. Po upečení necháme dýňový koláč zcela vychladnout.
Hotový dýňový koláč potřeme ovocnou marmeládou a posypeme vlašskými ořechy. Chutná vážně skvěle!
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena