Recept na veganské včelí úly, kterým neodoláte. Klasika ve veganském podání, avšak velmi podařená.
těsto | |
---|---|
200 g | linecká kolečka (piškoty) |
100 g | ovesné vločky |
100 g | cukr moučka |
60 g | vlašské ořechy mleté |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
2 cl | rum |
3 lžíce | kakao |
krém | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
250 ml | kokosové mléko |
3 lžíce | třtinový cukr |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
6 cl | rum |
Upečené linecké rozdrtíme nebo rozmixujeme na prášek, přidáme mleté ovesné vločky, mleté vlašské ořechy, moučkový cukr a kakao. Nakonec vmícháme změklé máslo a podle chuti rum. Rukama vytvoříme těsto, které bude mít pevnou konzistenci. Dáme do lednice a mezitím si vytvoříme krém.
Formičky na včelí úly si před plněním vysypeme moučkovým cukrem, případně do formicky vložíme igelitový sáček. Těsto by jinak šlo hůře vyklepnout z formy a takhle se vždy povede :). Připravené formičky plníme připraveným těstem, do kterého uděláme díru a naplníme krémem, přiklopíme piškotem nebo lineckým kolečkem. Hotové veganské úlky necháme v chladu uležet.
(doba přípravy 30 min)
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena