Recept na veganské linecké vánoční cukroví plněné marmeládou chutná naprosto všem, bez ohledu na to, jestli je vegan, nebo ne.
Hodnocení
4.8
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Hladká mouka 375 g
Rostlinné máslo (Alsan)220 g
Cukr moučka130 g
Vanilkový cukr20 g
Citronová kůra1 špetka
Podle potřeby
Malinový džem1 sklenice
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, změklé rostlinné máslo, moučkový a vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše pečlivě rukama zaděláme a vytvoříme tuhé těsto, které se nedrobí. Takto připravené těsto dáme na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice.
Po vyndání z lednice těsto znovu rukama vypracujeme a vyvaluje válečkem na pomoučněném válu. Z těsta vykrajujeme tvary, které přendáme na pečící papír a pečeme na 180 °C zhruba 8 minut. Pečeme do zezlátnutí okrajů. Po upečení hned sundáme z plechu.
Veganské linecké cukroví plníme oblíbenou marmeládou a po naplnění necháme pár dní odležet.