- Velkou cibuli nakrájíme na kostičky, větší mrkev a červenou řepu na malé hranolky, zelenou část pórku a hlívu na širší nudle (necháme a nakrájíme i tužší části). Česnek nakrájíme na plátky.
- Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, pak přidáme hlívu, červenou řepu a pórek a asi minutu restujeme. Poté zalijeme zeleninu s hlívou 1 litrem vroucí vody, přidáme koření, bujon a česnek a vaříme asi 20 minut na mírném ohni.
- Do hotové polévky na talíři po částečném zchlazení přidáme miso. Je nabité zdravými složkami a obohatí polévku i chuťově. Doporučuji ječmenné, ale vynikající je i rýžové. Do každé porce polévky přidávám necelou čajovou lžičku a mícháním rozpustím.
Miso se nikdy nedává do vařící polévky, zničilo by se vše cenné, co v něm fermentací vzniklo. Veganskou polévku s hlívou ihned podáváme k jídlu.