Veganská bublanina s mayo

Báječná buchta s chutí višní, která je bez vajec a mléka, takže udělá radost i lidem s některým druhem diety a nezatíží tolik žlučník.


5.02x
45 min
1×

Postup přípravy

Menší plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C.

Oloupaný banán rozmixujeme s vodou a sušeným pohankovým mlékem, kypřící prášek prosejeme do mouky a odvážíme si ze skleničky mayo-nézu. Všechny uvedené přísady pak smícháme a pomalu přidáváme šťávu z kompotu tak, aby vzniklo těsto asi jako na lívance.

Těsto nalijeme na plech a povrch poklademe višněmi, ale klidně i jiným zavařeným či čerstvým ovocem.

Veganskou bublaninu s mayo pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut.

Upečenou buchtu nakrájíme a podáváme k čaji či kávě jako sladké pohoštění, které si mohou dopřát i vegani.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská bublanina s mayo

Zpět na recept