Veganská bublanina s mayo

Báječná buchta s chutí višní, která je bez vajec a mléka, takže udělá radost i lidem s některým druhem diety a nezatíží tolik žlučník.


5.02x
45 min
1×

Ingredience

3 lžícerum
100 mlvoda
0.5 ksprášek do pečiva
0.5 ksbanán
200 gpolohrubá mouka
6 lžičeksušené pohankové mléko
100 gtmavý třtinový cukr
100 gveganská mayonéza

podle potřeby

šťáva z kompotu
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

podle chuti

kompotované višně

Postup přípravy

Menší plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C. Oloupaný banán rozmixujeme s vodou a sušeným pohankovým mlékem, kypřící prášek prosejeme do mouky a odvážíme si ze skleničky mayo-nézu. Všechny uvedené přísady pak smícháme a pomalu přidáváme šťávu z kompotu tak, aby vzniklo těsto asi jako na lívance. Těsto nalijeme na plech a povrch poklademe višněmi, ale klidně i jiným zavařeným či čerstvým ovocem. Veganskou bublaninu s mayo pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut. Upečenou buchtu nakrájíme a podáváme k čaji či kávě jako sladké pohoštění, které si mohou dopřát i vegani.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská bublanina s mayo

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena