Podle tohoto receptu připravíte čistě zeleninové karbanátky, které ale potěší všechny - i milovníky masa.
Hodnocení
4.5
/ 5 (35x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Celer1/2 hrnku
Pažitka1 lžíce
Mrkev1 hrnek
Kari koření2 špetky
Červená čočka1 a 1/2 hrnku
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Mletý kmín
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Na recept si předem uvaříme červenou čočku. Stačí ji propláchnout a ve vroucí osolené vodě vařit asi 15 minut doměkka. Čočku scedíme.
Mezitím oškrábeme mrkev a celer, obojí najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek (můžeme i prolisovat).
V kastrolku rozpálíme trochu oleje a cibulku dozlatova osmahneme, v závěru přidáme česnek, aby se nám rozvoněl. Pak přidáme mrkev s celerem a krátce orestujeme. Vypneme zdroj tepla a vmícháme uvařenou čočku. Směs osolíme, okmínujeme a okořeníme kari. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a mouku podle potřeby.
Směs na zeleninové karbanátky dobře promícháme. Z vytvořené hmoty děláme pomocí rukou malé karbanátky, které zploštíme a uložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Zeleninové karbanátky lehce potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova.
Vegan zeleninové karbanátky podáme teplé s bramborovou kaší, ale dobře chutnají i studené třeba s chlebem.