Výborné zeleninové karbanátky.
500 g | mrkev |
1 ks | cuketa |
1 balení | uzené tofu |
1 ks | jarní cibulka s natí |
10 lžic | rostlinný olej |
0.5 lžičky | čerstvě mletý barevný pepř |
1 lžička | směs kari koření |
1 hrnek | ovesné vločky |
na obalení | |
---|---|
1 hrnek | kukuřičná strouhanka |
Zeleninové placky se dají připravit na mnoho způsobů a zároveň poslouží jako efektivní zpracování zeleninových přebytků. Tyto karbanátky jsou bohatým zdrojem zdraví prospěšných látek, a navíc se dají jíst i studené, takže skvěle zazáří jak na obědovém talíři, tak na výletě v krabičce. Podívejte se na naše tipy, jak připravit ty nejlepší zeleninové placky! Do placek můžete přidávat oblíbené druhy zeleniny, vzájemně kombinovat různé chutě, přidávat koření, tvořit a vykrajovat, smažit nebo péct. Příprava zeleninových placek je rychlá a podávat je můžete jak teplé, tak studené.
1. Mrkev nastrouháme na strouhadle, osolíme a následně ji podusíme na troše vody (zhruba 5 minut).
2. Podušenou mrkev přecedíme a vytlačíme z ní vodu.
3. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a smícháme spolu s mrkví, prolisovaným česnekem, kořením, vajíčky a zvolenou moukou.
4. Těsto pořádně promícháme a necháme 10 minut odstát.
5. Následně z těsta tvarujeme karbanátky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je 20-30 minut při 190 stupních dohněda.
S vhodnou přílohou mohou být skvělým obědem, zabalit je ale můžete i na výlet nebo do školy jako svačinu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena