Vdolky s povidly

Sladké vdolky s povidly má snad rád každý! Tyto jsou s troškou rumu, který se však během smažení vypaří, proto je bez obav můžeme dát i dětem.


3.5120x
90 min
4×

Postup přípravy

Nejprve si v hrnku připravíme kvásek pomocí droždí, trochy cukru a části mléka.

Kvásek nalijeme do mísy a přidáme k němu mléko se žloutky, rozpuštěné máslo, rum, po částech zamícháme mouku a cukr a přidáme špetku soli. Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme jej kynout.

Až těsto zhruba zdvojnásobí objem, rozválíme jej na 2cm silný plát a pomocí skleničky vykrájíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme dále kynout. Do vzniklých bochánků po vykynutí uděláme důlek a ihned je smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Dbáme na dostatek tuku, aby byly vdolky vždy z poloviny ponořené.

Po usmažení můžeme vdolky dle chuti mazat tvarohem, povidly, popřípadě marmeládou a navrch je ozdobíme kopečkem smetany.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vdolky s povidly

Zpět na recept