Vařený kapr s omáčkou

Kapr vařený na modro se zeleninovou omáčkou a smetanovým křenem.


4.414x
45 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Porce vykuchaného kapra očistíme, omyjeme a osolíme.

Vodu promícháme s octem, solí a kořením. Přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme asi 25 minut vařit. Potom do vývaru vložíme porce kapra , snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 18 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme a necháme okapat. Vývar přecedíme, koření odstraníme a zeleninu rozmixujeme.

Nyní rozmixovanou zeleninu zjemníme máslem a podle potřeby naředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vložíme porce kapra a necháme je prohřát.

Kapra vařeného na modro podáváme s houskovými knedlíčky nebo vařeným bramborem. Před podáváním vařeného kapra s omáčkou ozdobíme lžící smetanového křenu a zelenou petrželkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařený kapr s omáčkou

Zpět na recept