Kapr po židovsku

Recept na nejen vánoční večeři. Kapr připravený na sladký způsob.


4.08x
30 min
2×

Ingredience

sůl
150 mlrum
50 grozinky
1 lžícesádlo
100 gmandle
2-3 kshřebíček
1 lžícecukr krupice
3-4 lžícepovidla
brusinky
300 mlbílé víno
50 gmáslo na smažení
0.5 lžičkyskořice mletá
citronová kůra
0.5 lžičkyperníkové koření
4 ksvykostěné filety z kapra

podle potřeby

cukr

Postup přípravy

Nejdříve si naložíme suché plody, zalijeme (ne celým) rumem a přidáme citronovou kůru, skořici, hřebíček. Pro "dovonění" přidáme perníkové koření, pak vmícháme ještě trošku cukru, do směsi přilijeme část vína a trochu osolíme. Sušené plody přivedeme k varu a odstavíme. Mezitím si připravíme omáčku z povidel. Vezmeme lžíci sádla a rozpustíme v hrnci. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vložíme 3 - 4 lžíce povidel. Aby směs "povolila", ředíme vínem a mícháme. Na závěr přidáme opět rum. Do rozmíchaných povidel přidáme marinované plody. Omáčku necháme odpočívat na sporáku, dokud nedoděláme kapra. Filety (nejlépe pokojové teploty) osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo. Z každé strany opékáme 2 - 3 minuty. Kapr po židovsku nejlépe chutná s bramborovou kaší.
user-icon

autor Rose

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapr po židovsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena