Vařená citrónová bábovka

Každý máme tu svou oblíbenou bábovku, ale čas od času neuškodí změna a tak teď nabízím recept na jinou variaci.


3.395x
75 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Do mísy si připravíme mouku, sůl, cukr, citronovou kůru, šťávu a promícháme se žloutky.

V kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme mléko a vaříme, dokud směs není horká. Horkou ji vlijeme do připravených smíchaných surovin a rychle promícháme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme do připraveného těsta. Lijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme asi 20 minut na 180°C a dopékáme přibližně 1/2 hodiny při 100°C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařená citrónová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.