Vepřový bůček umeleme. Česnek oloupeme, očistíme a prolisujeme.
Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme 2 hodiny uležet v lednici. Bůčkovou směsí naplníme střevo nebo sáček na tlačenku a uzavřeme. Do hrnce s dostatkem vody vložíme bůčkovou roládu a vaříme ji zhruba 90 minut. Průběžně otáčíme.
Vařenou bůčkovou roládu necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme na chlebu s kyselou okurkou.
Ale na kilo bůčku jsem přidala 10 syrových vajec.
Je možno ještě přidat i vejce vařená a nakrájená - v konečném důsledku vznikne pěkná mozaika. Já jsem přidávala i hrášek a červenou kapii - podle stavu zásob v naší domácnosti a momentální náladě.
Ovšem konečnému produktu jsem neříkala roláda, ale vaječná tlačenka (proto těch 10 vajec).
Jo, a bylo to velmi jedlé. Asi zase někdy udělám.